Президент України зустрівся з викладачами і студентами Дніпра

Під час офіційного візиту Президент України Петро Порошенко зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентським активом дніпровських закладів освіти

29 грудня, 2018
Картинка

17 грудня в Дніпро з офіційним візитом приїхав Президент України Петро Порошенко. В рамках візиту було заплановано відвідування декількох важливих локацій. Однією з них була зустріч із професорсько-викладацьким складом та студентським активом дніпровських закладів освіти.

На зустрічі з президентом було присутнє вище керівництво Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, декани факультетів, голова та представники ради молодих вчених університету.

В ході зустрічі підіймався ряд питань, що є важливими для наукової сфери, а також для країни в цілому. Так мова йшла про «Фонд Президента України з підтримки освітніх та наукових програм для молоді», що було створено для підтримки і стимулювання інтелектуально обдарованої, талановитої та креативної молоді, розширення її можливостей у здобутті освіти, здійсненні наукових досліджень у провідних вітчизняних закладах вищої освіти, наукових установах та за кордоном.

Також президент зазначив, що саме молодь стала поштовхом щодо остаточного стратегічного вибору України – на європейську інтеграцію. «Радий, що попри вир подій, мої зустрічі з молоддю залишаються традиційними. Молодь дала поштовх Революції гідності, молодь першою сказала своє вирішальне слово тоді, коли країна мусила захищати свій європейський вибір. Ми йдемо власним, незалежним шляхом, що веде нас у Європу», – наголосив Петро Порошенко.

Президент України дав пораду молодому поколінню вчитися не на економістів і юристів, а здобувати знання в інших спеціальностях: «Моя порада – не вчиться на економістів… Тримайтеся заводської труби, тримайтеся комп'ютера, тримайтеся будь-чого».

Сподіваємось, що державна підтримка освіти та науки в Україні сприятиме спонуканню молоді до подальшого навчання за програмами підготовки магістрів, докторів філософії та докторів наук у провідних вітчизняних закладах вищої освіти та наукових установах.

 

З повагою,

Рада Молодих вчених ДНУЗТ