XV Міжнародна науково-технічна конференція

На пленарному засіданні учасників конференції привітав проректор з наукової роботи д.т.н., професор С. В. Мямлін.

24 квітня, 2017
konf

20-21 квітня в університеті відбулася XV Міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми економіки транспорту».

На пленарному засіданні учасників конференції привітав проректор з наукової роботи д.т.н., професор С. В. Мямлін. В своєму зверненні Сергій Віталійович підкреслив важливість для сучасної науки подібних заходів та побажав учасникам конференції, щоб їхні теоретичні розробки обов’язково були втілені на практиці на залізниці та промислових підприємствах нашої країни.

Велику зацікавленість присутніх викликала доповідь д.е.н., професора Котлубая О.М., який розповів про перспективи розвитку транспортного комплексу України до 2030 року. Він закликав присутніх не бути байдужими та опрацювати проект Стратегії розвитку транспортної галузі та надати свої пропозиції Міністерству інфраструктури.

До наступного доповідача – д.т.н., професора Козаченка Д.М. теж було багато питань у присутніх, адже всіх зацікавила запропонована автором конкурентна модель ринку залізничних перевезень, яка може бути напрямком конкретних дій  для відновлення транспортної галузі. 

Про структурну трансформацію суб’єктів підприємництва в Україні та її наслідки доповів д.е.н., професор Пивоваров М.Г. Він підкреслив, що саме діяльність малих та середніх підприємств у розвинених країнах світу займають до 70 % у структурі ВВП конкретної країни. На жаль, Україна поки що в цьому контексті значно відстає від інших країн.

Щодо можливості подорожувати в українських туристичних поїздах доповіла к.е.н., доцент Марценюк Л.В. Вона показала приклади успішного функціонування туристичних залізниць у різних країнах світу та запропонувала реальний проект, який може бути втілений у життя на Закарпатті.

Після пленарного засідання відбулися секційні засідання, на яких виступили як аспіранти та докторанти, так і досвідчені вчені нашого та інших університетів.

По результатах конференції видано збірник тез, який оприлюднено на сайті університету.