Стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених

На засіданні Вченої Ради університету розглядалися кандидатури на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених

12 вересня, 2018
картинка

10 вересня 2018 р. відбулось засідання Вченої Ради університету. Першим питанням в Порядку денному було висунення кандидатур на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

На здобуття стипендій можуть висуватися наукові співробітники, викладачі ВНЗ, інженерно-технічні працівники і аспіранти, які мають опубліковані наукові праці, науковий доробок та можливість проводити наукові дослідження. Висунення осіб на здобуття стипендії здійснюється за місцем їхньої основної роботи (навчання) вченими (науково-технічними) радами вищих навчальних закладів, наукових установ  за письмовою рекомендацією не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями і здібностями молодого вченого. На здобуття стипендій висуваються молоді вчені, які мають значний науковий доробок та можливість проводити наукові дослідження.

Згідно чинних вимог наш університет мав змогу подати не більше трьох кандидатур. Для того щоб кандидатура змогла подаватися в МОН для участі у конкурсі необхідно було, щоб за результатами таємного голосування вченої ради її підтримало не менше 2/3 присутніх членів ради.

Було представлено три кандидатури: к.т.н., доц. Авраменко С. І., д.т.н., доц. Сабліна О. І. та к.т.н. Нетеси А. М. За результатами таємного голосування було рекомендовано всі три кандидатури для призначення стипендій Кабінету Міністрів для молодих вчених. Окрім цього, на даному засіданні Вченої Ради заслуховувалися звіти двох молодих вчених, які вже отримують цю стипендію: к.е.н. Божок Н. О. і Музикін М. І. Ці молоді вчені вже другий рік поспіль отримують дану стипендію і звітували востаннє. Обидва звіти були затверджені одноголосно на відкритому голосуванні Вченої Ради.

Підтримка молодих вчених нашого університету з боку уряду вже стала доброю традицією у визнанні їх наукового потенціалу та розвитку здібностей. У попередні роки стипендіатами Кабінету Міністрів України були доценти Гордєєва І. О., Демченко Є. Б., Дорош А. С.

Залишається побажати творчих успіхів нашим молодим вченим і не зупинятися на досягнутому.

 

Голова РМВ ДНУЗТ

Інна Олександрівна Гордєєва