Незмінні традиції вшанування пам’яті

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, які зі зброєю в руках та працюючи в тилу, захистили свободу і незалежність нашої країни.

8 травня, 2019
Картинка_!!

7 травня цього року в університеті були проведені урочисті заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На заході були присутні керівництво університету на чолі з ректором університету професором Пшінько О. М., професорсько-викладацький склад, учасники бойових дій у зоні проведення АТО, співробітники, студенти, курсанти кафедри військової підготовки, учні школи № 11 на чолі з директором Ставицькою Т. М.

Урочистий мітинг проводив голова Ради ветеранів університету Кільовий Валентин Петрович, який у вступному слові нагадав про найстрашнішу за своїми наслідками в історії людства Другу світову війну.

Також було згадано про війну на сході України.

Після оголошення про відкриття урочистого мітингу пролунав гімн України. Світлу пам'ять про всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

У своєму виступі ректор університету Олександр Миколайович Пшінько згадав про 400 студентів ДІІТу, які з перших днів війни пішли на фронт захищати свою країну. Він закликав всіх до єднання і збереження державності України.

У своєму виступі професор Артемчук Віктор Васильович розказав про те, як він брав участь в АТО, згадав загиблих побратимів у війні на сході України та закликав не допускати подібного.

Майбутній захисник України курсант кафедри військової підготовки Дмитро Нікулочкін завірив, що молоде покоління пам’ятає подвиг дідів та батьків і будуть достойними спадкоємцями їхнього ратного подвигу.

Учні школи № 11 привітали всіх присутніх з Днем перемоги піснею.

Для віддання військової почесті загиблим за свободу і незалежність України урочистим маршем пройшли курсанти кафедри військової підготовки.

Вшановуючи пам'ять загиблих, до меморіалу загиблим студентам були покладені квіти.

 

 

Голова Ради ветеранів університету

Кільовий В. П.