Університет запрошує на навчання! Презентація спеціальностей

Сучасна екологічна освіта у Дніпровському інституті інфраструктури і транспорту Українського державного університету науки і технологій - спеціальностей "Екологія" та "Зелений туризм".

30 березня, 2022
30032022

Вітаємо у професійній екологічній спільноті #ECODIIT!

#ECODIIT – це унікальна в Україні професійна екологічна спільнота, що об’єднує викладачів кафедри «Хімія та інженерна екологія» Дніпропетровського інституту інфраструктури і транспорту Українського державного університету науки і технологій. Проте у всьому світові нас знають за абревіатурою ЕКОДIIT або ECODIIT.

Наша екологічна спільнота прагне допомогти тобі вірно обрати майбутню професію еколога. У цій статті ми підготували відповідь на ключове питання – ЧОМУ ВАРТО ОБРАТИ ЕКОЛОГІЧНУ ОСВІТУ ЗЕКОДIIT?

Вже понад 25 років ми здійснюємо підготовку фахівців вищої екологічної кваліфікації. За ці роки понад 600 студентів з усіх регіонів України здобули кваліфікацію бакалавра та магістра з екології. У чому секрет нашого успіху?

Ми використовуємо 4 принципи підготовки бакалаврів за спеціальністю «ЕКОЛОГІЯ»:

1 - практичне навчання;

2 - підтримка особистісного та професійного саморозвитку студента;

3 -збалансованість індивідуальної та групової роботи;

4 - стимули до самонавчання.

 

# 1 СУЧАСНА ПРОГРАМА ПІДГОТОВКИ

Ми використовуємо кращі європейські практики інтерактивні форми навчання – лекторії, тренінги та практикуми на підприємствах. Щоб зробити навчання максимально корисним та інформативним ми залучаємо відомих екологічних експертів та природоохоронних інженерів. Наша навчальна програма відповідає кращим практикам екологічної освіти та рекомендаціям міжнародних стандартів.

Наші студенти навчаються за спеціальним навчальним планом, який відповідає європейським стандартам якості освіти та сучасним потребам ринку праці. Випускники #ECODIIT Українського державного університету науки і технологій отримують усі необхідні знання та навички у різних галузях охорони довкілля:

– Екологічний контроль та аудит;

– Управління природоохоронною діяльністю;

– Екологічне право та сертифікація;

- Моніторинг довкілля;

– Чисті та безвідходні технології;

– Сталий розвиток та урбаністика;

– Екологічна інформатика та аналіз даних про довкілля.

 

Під час навчання ми в першу чергу орієнтуємося на потреби студента.

Викладання проводиться у вигляді: лекцій, мультимедійних лекцій, інтерактивних лекцій, семінарських, практичних занять, лабораторних робіт. Також передбачена самостійна робота з можливістю консультацій з викладачем. Усі навчальні курси доступні 24/7 у системі електронного навчання  Lider MOODLE ДНУЗТ - Перейти

 

# 2  СУЧАСНА ЕКОЛОГІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ

Студенти-екологи навчаються та проходять практику у найбільшій та единій незалежній екологічній лабораторії Дніпропетровської області, яка має сертифікацію за ISO 10012 (//dniproecolab.tilda.ws/ )

Наша екологічна лабораторія визначає вміст понад 100 речовин у промислових викидах, відходах, стічних та природних водах, ґрунтах. Під час практики студенти проводять відбір проб води та повітря, визначають ефективність очищення та вимірюють концентрації забруднюючих речовини різними сучасними методами.

Бакалаври та магістри спеціальності «Екологія» виконують власні екологічні дослідження на сучасному обладнанні для хімічного та фізико-хімічного аналізу.

 

# 3  ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА

Наші викладачі враховують на сучасні потреби ринку праці.

Саме тому 40 % усього часу навчання відводиться на практичну підготовку наших студентів. За 20 років кафедра «Хімія та інженерна екологія» розробила комплекс наскрізної навчальної та виробничої практики, навчання на основі досліджень та практичної підготовки студентів-екологів на виробництвах наших партнерів.

Більше інформації ви можете знайти на сайті випускаючої кафедри - Перейти 

За останні 5 років 28 студентів безкоштовно стали учасниками літніх шкіл та стажувань у партнерів в Україні та закордоном

# 4  НАУКОВИЙ ТА БІЗНЕС-ІНКУБАТОР

Ми розвиваємо наших студентів та підтримуємо їх наукові, соціальні та бізнес ініціативи. Серед наших студентів переможці конкурсів, винахідники, засновники громадських організацій та start-up проектів.

Серед наших студентів

– 1 стипендіат Chevening

– 2 стипендіати Zavtra.UA

– 10 учасників Work & Travel USA

– 12 іменних стипендіатів України

- 5 стипендіатів від «Зелена школа» та «Енергія змін».

# 5  ПРОФЕСІЙНА КОМАНДА ВИКЛАДАЧІВ

Викладачі #ECODIIT є визнаними експертами, які знають свою справу не з теорії, а з практики. Наші викладачі провадять незалежну екологічну діяльність та консультують промислові підприємства, громадські організаці, органи влади.

Якість вашої екологічної освіти гарантують

- 1 професора,

- 3 доценти,

- 2 старших викладача,

- 4 наукових співробітника.

 

Як отримати сучасну екологічну освіту?

Зараз ми здійснюємо підготовку фахівця-ЕКОЛОГА двома освітніми програмами:

Термін навчання у нашому університеті - 3 роки 10 місяців. Після публічного захисту кваліфікаційної дипломної роботи ти- професійний бакалавр з ЕКОЛОГІЇ.

У 2022 році діють СПЕЦІАЛЬНІ УМОВИ ВСТУПУ БЕЗ сертифікатІВ ЗНО

Детальні умови та правила вступу у 2022 році  - Перейти

ХТО ТАКИЙ ЕКОЛОГ?

Якщо коротко, еколог — це фахівець із захисту довкілля та використання природних ресурсів. У еколога широкі можливості для майбутнього працевлаштування, які обмежуються тільки вашими знаннями, бажанням та фантазією. Основним завданням екологА є розвиток екологічної свідомості суспільства та збереження нашого спільного майбутнього. Еколог піклується про навколишнє середовище, розподіляє природні ресурси та контролює їх використання, поширює кращі екологічні практики серед населення, бізнесу та влади.

Зараз існує велика кількість напрямків працевлаштування ЕКОЛОГА: від промислового виробництва до громадських організацій, від політики та державного управління до менеджменту та страхування.

 

Яка заробітна плата у еколога?

Заробітна плата еколога залежить від багатьох чинників: в якій організації працює еколого, які задачі він виконує та скільки на ньому відповідальності. За даними порталів WORK.UA та RABOTA.UAу 2020-2021 роках для фахівців у сфері екології:

від роботодавців надійшло понад 1000 вакансій;

середня заробітна плата склала 13 500 грн. при максимальній – 28 тис. грн.

Варто зазначити, що рівень заробітної плати еколога залежить від регіону України та спеціалізації. Найвищий рівень оплати праці еколога у промислових містах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Київської та Одеської областей.

 

ЯКІ МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЕКОЛОГА?

У випускників спеціальності «Екологія» широкі можливості працевлаштування у сфері державного управління, промислового виробництва, науки та освіти:

  • Департамент екології Обласної державної адміністрації
  • Державна екологічні інспекція України
  • Зони еко-відпочинку та еко-ферми
  • Комунальні та промислові підприємства
  • Органи місцевого самоврядування
  • Проектні та експертні організації
  • Заповідники та природничі парки
  • Екологічні лабораторії, навчальні заклади
  • Громадські організації

Випускник з професійною кваліфікацією «Бакалавр з екології»  може здійснювати незалежну професійну діяльність або працевлаштуватися на посади державних установ, організацій, юридичних осіб, відокремлених підрозділів  юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців майже у всіх галузях економічної діяльності.

 

ЧОМУ МИ НАВЧАЄМО ЕКОЛОГІВ?

Для підготовки студентів ми використовуємо сучасний навчальний план з акцентом на практичну підготовку. За 4 роки навчання ви  здобудете головні навики, які роботодавці висувають до ЕКОЛОГА на ринку праці.

Основні сфери професійної підготовки:

  • Організація зеленого туризму
  • Екологічне право
  • Аналіз стану та безпечності води, ґрунтів,  відходів та повітря
  • Сталий розвиток міст та територій
  • Екологічна політика
  • Заповідна справа
  • Екологічний менеджмент на всіх рівнях
  • Оцінка впливу на довкілля
  • Екологічна токсикологія
  • Розробка дозвільної документації
  • Екологічний аудит та експертиза
  • Сертифікація екологічної продукції
  • Державне екологічне управління
  • Екологічна освіта та пропаганда
  • Контроль діяльності підприємств
  • Екологічний менеджмент на всіх рівнях
  • Розробка та впровадження заходів охорони довкілля.

Для вступу на спеціальність «ЕКОЛОГІЯ» обов’язковими є ЗНО з Української мови та БІОЛОГІЇ.

Якщо ти не знайшов відповіді на своє питання, або в тебе є додаткові питання – ми завжди радо відповімо на них.

#ECODIIT – завжди на зв’язку

Кафедра «Хімія та інженерна екологія»

Телефон / Telegram +38 066 952 45 30

www.fb.com/ecodiit

www.ecodiit.tilda.ws

[email protected]