Університет запрошує на навчання! Кафедра Електротехніка та електромеханіка

Підготовка за освітньою програмою «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод» на кафедрі «Електротехніка та електромеханіка» Українського державного університету науки і технологій спрямована на...

28 квітня, 2022
ЕТАЛОН для сайта (1)

УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ НАУКИ І ТЕХНОЛОГІЙ

НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ІНСТИТУТ

«ДНІПРОВСЬКИЙ ІНСТИТУТ ІНФРАСТРУКТУРИ І ТРАНСПОРТУ»


Кафедра "Електротехніка та електромеханіка"

 

Освітньо-професійна програма, за якою виконується підготовка фахівців на кафедрі «Електротехніка та електромеханіка»:

Освітній ступінь «Бакалавр»:

Освітньо-професійна програма "Електромеханічні системи автоматизації та електропривод"

 

Освітній ступінь «Магістр»:

Освітньо-професійна програма "Електромеханічні системи автоматизації та електропривод"

 

Сучасний електричний привод – це автоматизована електромеханічна система, призначена для перетворення електричної енергії в механічну.

Електропривод – основний механізм, який застосовується при механізації та автоматизації виробничих процесів. Застосування електродвигунів дозволяє замінити ручну працю механізованою в найрізноманітніших умовах, позбавляє від необхідності використовувати передавальні механізми, так як електродвигун може бути виготовлений в єдиному корпусі з виконавчим механізмом і мати будь-яку потужність.

Крім того один із видів електроприводу - тяговий використовується як джерело руху транспортних засобів: електровозів, тепловозів, електропоїздів, кар’єрних тягових агрегатів, міського електротранспорту, метрополітенів та електромобілів. Електропривод в промисловості та комунальній сфері забезпечує рух механізмів прокатних станів, конвеєрів, ескалаторів, ліфтів, будь-яких підйомно-транспортних механізмів, насосів, компресорів та іншого обладнання.

Підготовка за даною освітньою програмою на кафедрі «Електротехніка та електромеханіка» Українського державного університету науки і технологій спрямована на задоволення потреб в фахівцях з проектування, експлуатації та обслуговування електроприводів та автоматизованих технологічних комплексів на об’єктах промисловості, транспортної інфраструктури, комунального господарства та в побутовій сфері.

Невід'ємною частиною процесу навчання є робота із специфічним програмним забезпеченням з метою отримання практичних навичок використання IT при створенні, експлуатації та ремонті вузлів і систем електроприводів.

Результатом навчання за освітньою програмою «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод» є підготовка фахівця, який:

  • матиме навички роботи в команді професіоналів;
  • здобуде базові знання з електроенергетики, механіки та електромеханіки;
  • отримає достатній рівень підготовки для роботи в спеціалізованих програмних комплексах з проектування і виробництва вузлів та систем електроприводів;
  • набуде практичних навичок з технічної експлуатації та діагностики електроприводів та систем автоматизованого керування.

 


Контактна інформація:

Адреса: м. Дніпро, вул. Лазаряна, 2, кімната 125, 237

Тел. для довідок: (050) 452-65-36, (097) 623-98-08

Сторінка кафедри