Залучення професіоналів-практиків до освітнього процесу

Факультет «УПП» постійно залучає до освітнього процесу представників транспортної галузі – керівників підрозділів залізничних підприємств, автотранспортних, транспортно-експедиторських та логістичних компаній

25 січня, 2023
Photo-09

Факультет «Управління процесами перевезень» постійно залучає до освітнього процесу представників транспортної галузі – керівників підрозділів залізничних підприємств, автотранспортних, транспортно-експедиторських та логістичних компаній, які мають значний досвід в організації перевізного процесу, а також у сфері транспортних послуг та логістики. Своїм провідним досвідом та практичними знаннями професіонали-практики діляться зі студентами факультету під час майстер-класів, що організовуються випусковими кафедрами «Транспортні вузли» та «Управління експлуатаційною роботою». У І семестрі 2022/2023 р. на факультеті було проведено цілий ряд таких заходів у форматі відео-конференцій.

Так, 21 листопада 2022 р. відбулась зустріч студентів 3-го курсу, що навчаються за програмами «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті» та "Організація військових перевезень і управління на залізничному транспорті" , з начальником відділу логістики ПрАТ "Укренерготранс" Романом БОЙКО на тему "Функціонування транспортно-логістичної компанії в умовах війни».

Для студентів 4-го курсу (ОП «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті») цього дня начальник технічної служби Придніпровської залізниці Олександр БАБЕНКО провів семінар на тему «Програма розвитку залізничних станцій та переходів, що межують з країнами ЄС і республікою Молдова», а 5 грудня 2022 р. ці ж студенти мали можливість поспілкуватись з начальником відділу технічної підтримки Криворізького РІОЦ Укрзалізниці Дмитром ДРОЗДОВИМ з проблем експлуатації сучасних автоматизованих систем керування АТ «Укрзалізниця».

Для студентів І курсу факультету УПП 23 листопада 2022 р. провідний інженер технічного відділу Дніпровської дирекції залізничних перевезень Марина РЕШЕТНЯК провела заняття про особливості роботи залізниць в зимовий період, а 7 грудня 2022 р. про особливості роботи метрополітену студентам-першокурсникам розповів старший поїзний диспетчер КП «Дніпровський метрополітен» Іван ПЕТРЕНКО.

24 листопада 2022 р. для студентів 2-го курсу ОП «Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті», «Транспортно-експедиторська діяльність і логістика» та «Організація військових перевезень і управління на залізничному транспорті» було проведено заняття за участю комерційного директора ГК «Neolit Logistics» Сергія ЛЕВЧЕНКО. Заняття було присвячене питанню організації перевезення негабаритних і великовагових вантажів, в тому числі і військового призначення, автомобільним транспортом.

1 грудня 2022 р. студенти 3-го та 4-го курсу освітніх програм «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті», «Транспортно-експедиторська діяльність та логістика» та «Організація військових перевезень і управління на залізничному транспорті» поспілкувались із заступником начальника Дніпровської дирекції залізничних перевезень Костянтином ГУНЕЮ, який ознайомив студентів з особливостями організації залізничних перевезень в умовах військового стану.

Про сучасні умови та технології взаємодії залізниць з морськими портами у ланцюгах постачання зерна 8 грудня 2022 р. зі студентами 5-го курсу факультету УПП поспілкувався заступник начальника Одеської дирекції залізничних перевезень Андрій КИМАН.

15 грудня 2022 р. про сучасні технології залізничних перевезень з використанням інформаційних систем АС «Клієнт-УЗ та АС «Месплан» студентам 3-го курсу (ОП «Організація перевезень і управління на залізничному транспорті», «Транспортно-експедиторська діяльність і логістика» та «Організація військових перевезень і управління на залізничному транспорті») розповів головний фахівець з логістики ПРАТ «Кривий Ріг Цемент» Денис КИСЬ.

22 грудня 2022 р. семінар з логістики залізничних перевезень зернових вантажів провів директор з оперативної роботи ЗАТ «Feratransa» Віталій ТІТЯПОВ. У семінарі взяли участь студенти 5-го курсу, які навчаються за магістерськими програмами «Логістика та ризик-кризове управління на транспорті», «Транспортні технології на залізничному транспорті», «Транспортні технології на автомобільному транспорті».

Варто зазначити, що кожна така зустріч супроводжувалась активним спілкуванням між студентами та представниками виробництва, під час якого обговорювались проблемні питання перевізного процесу та логістики, зокрема в умовах військового стану. Такі заняття за участі професіоналів-практиків дозволяють студентам не тільки отримати сучасні практичні знання, але й певним чином поринути у сучасні реалії транспортної галузі. Тому, безумовно, практика залучення представників виробництва до освітнього процесу буде і надалі активно впроваджуватись в університеті в цілому, та на факультеті «Управління процесами перевезень, зокрема.