Вітаємо доцента кафедри фізичного виховання Тараса ДУТКА із перемогою!

Паралімпійська збірна України з футболу, одним з тренерів якої є доцент кафедри фізичного виховання УДУНТу Тарас ДУТКО, усьоме стала переможцем чемпіонату світу!

17 травня, 2022
Фото (перемога України)

Вітаємо доцента кафедри фізичного виховання Тараса ДУТКА із перемогою його команди у чемпіонаті світу з футболу!

Паралімпійська збірна України з футболу, одним з тренерів якої є доцент кафедри фізичного виховання УДУНТу Тарас ДУТКО, усьоме стала переможцем чемпіонату світу!

На чемпіонаті світу з футболу, який у період з 01.05 по 15.05.2022 р. проходив в іспанському місті Салоу, паралімпійська збірна України здобула золоті медалі.

У попередніх матчах турніру збірна України здобули три перемоги та посіли першу сходинку у групі D. Потім у чвертьфіналі збірна України впевнено обіграла Ірландію з рахунком 5:1, а у півфіналі з аналогічним рахунком українці здолали команду США.

У фіналі збірна України перемогла команду Ірану (1:0).

Варто відзначити, що збірна України серед гравців із вадами опорно-рухового апарату незмінно поверталася з медалями з 11-ти останніх світових форумів. У тому числі синьо-жовті є переможцями шести попередніх мундіалів (1998, 2001, 2003, 2009, 2013, 2017). Нинішній же трофей став сьомим.

Вітаємо збірну України та нашого викладача доцента Тараса ДУТКА! Україна завдяки Вам здобула свою чергову перемогу! Чекаємо на найголовнішу!

 

Дутко Тарас Романович, доцент кафедри фізичного виховання Українського державного університету науки і технологій, заслужений майстер спорту України, триразовий чемпіон Паралімпійських ігор (Афіни-2004, Пекін-2008, Ріо-де-Жанейро-2016), срібний призер Паралімпійських ігор (Лондон-2012), багаторазовий чемпіон та призер Чемпіонатів світу з футболу.