«Інженер IIІ тисячоліття» – 2023

12 травня 2023 року відбулася XXII Міжнародна студентська наукова конференція «Інженер IIІ тисячоліття»

15 травня, 2023
Новости 4к

У двадцять другий раз під егідою Українського державного університету науки і технологій відбулася щорічна Міжнародна студентська наукова конференція «Інженер III тисячоліття». Цьогоріч захід проходив дистанційно. Організатори конференції вітали на сторінках збірника тез доповідей студентів, молодих науковців, аспірантів з України та зарубіжжя, аби всі вони могли долучитися до наукової спільноти та висвітлити свої здобутки.

Організація цього важливого у житті наукової молоді заходу стала доброю традицією кафедри філології та перекладу УДУНТ, яка першою в Придніпров’ї започаткувала проведення такого масштабного наукового форуму, який проводиться іноземними мовами (англійська, німецька, французька). Мультилінгвальний статус конференції, безперечно, сприяє розвитку міжнародних зв’язків, зміцненню позицій молодих науковців на міжнародній арені та має важливе значення для євроінтеграційних процесів нашої країни.

Цьогоріч оргкомітетом конференції прийнято понад трьох десятків заявок учасників, зокрема, з Українського державного університету науки і технологій, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Humboldt University of Berlin (Germany), École de commerce d’Ex en Provence (France), Sir John A. Macdonald Collegiate Institute (Canada) та ін.

Тези доповідей, представлені на конференції, зачіпають найрізноманітніші актуальні питання, зокрема, захисту навколишнього середовища, IT-індустрії, проблеми енергозабезпечення і «зеленої» енергетики, будівництва, літакобудування, транспортної інфраструктури, недоліки соціально-економічної політики сьогодення, а також чимало питань гуманітарного блоку.

За результатами роботи конференції опублікований збірник тез доповідей, який можна завантажити за посиланням.

Оргкомітет висловлює щиру подяку всім учасникам конференції та всім причетним до її організації. Бажаємо успіхів і наснаги у подальших наукових звершеннях!

 

Член оргкомітету конференції,

доцент кафедри філології та перекладу

А. В. Безруков