Університет запрошує на навчання! Презентація спеціальностей

Будівельник мостів і транспортних тунелів – унікальна професія, оскільки в Україні є лише три виші, які навчають фахівців з цієї спеціальності. В УДУНТі вже понад 80 років працює спеціалізована випускова кафедра, яка забезпечує...

6 квітня, 2022
ЕТАЛОН для сайта

Будівельник мостів і транспортних тунелів
 
Де навчатися

Без сумнівів – в Українському державному університеті науки і технологій (УДУНТ). 
Будівельник мостів і транспортних тунелів – унікальна професія, оскільки в Україні є лише три виші, які навчають фахівців з цієї спеціальності. 
В УДУНТі вже понад 80 років працює спеціалізована випускова кафедра, яка забезпечує навчання усіх трьох освітніх ступенів («бакалавр», «магістр», «доктор філософії»). 
Фахівці цієї кафедри – професори, доценти та асистенти – мають великий досвід не тільки в теоретичній області, але й є практиками, що були задіяні на будівництві мостів, тунелів та метрополітенів в Україні. 
Яскрава відмінність навчання будівельників мостів і транспортних тунелів в УДУНТі від інших закладів вищої освіти: ми навчаємо будувати не тільки автодорожні, але й залізничні мости, не тільки тунелі, але й підземні об’єкти метрополітену.
 
Скільки і для якої мети навчатися:
- Освітній ступінь «бакалавр» – 4 роки. Серйозна підготовка для початку кар’єри будівельника, проєктувальника, мостового та тунельного майстра. Математика, фізика, спеціалізовані дисципліни для розрахунків, знайомство з будівельними конструкціями взагалі, мостами, тунелями та метрополітенами усіх різновидів – бакалавр, вийшовши із УДУНТу може проєктувати, розраховувати та споруджувати будь-які будівельні об’єкти.
- Освітній ступінь «магістр» – 1,5 роки. Розширена підготовка для тих, хто вже є бакалавром та хоче займати керівні посади (начальник відділу, головний інженер, завідувач лабораторії).
- Освітній ступінь «доктор філософії» – 4 роки. Найвищій освітній ступінь характеризується потужною науковою складовою. Майбутні доктори філософії можуть обіймати керівні посади не тільки на виробництві, але й працювати у закладах вищої освіти та готувати фахову еліту в галузі будівництва.
 
Де працювати:
В Києві, Дніпрі, Харкові, Полтаві, в інших містах України та світу. 
Галузь мостового будівництва потребує висококваліфікованих спеціалістів для спорудження мостів в Києві та Запоріжжі та для ремонту й реконструкції тисяч мостових споруд в Україні. 
Метрополітени Києва, Дніпра та Харкова потребують фахівців, що володіють знаннями в галузі інноваційних технологій підземного будівництва, які вивчаються в УДУНТі. 
90 % здобувачів вищої освіти, що навчаються в УДУНТі, ще в процесі отримання професії вже знаходять роботу за фахом, усім магістрам до випуску пропонується місце роботи.


Facebook | Сторінка кафедри