Регіональний центр підтримки технологій та інновацій (TISC)

У рамках співробітництва між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності на базі нашого університету відкрився Регіональний центр підтримки технологій і інновацій (TISC)

29 жовтня, 2019
картинка

Урочисте відкриття Регіонального центру підтримки технологій і інновацій (TISC) зібрало представників Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, Міністерства освіти і науки України, Ректорат ДНУЗТ, державну організацію «Національний офіс інтелектуальної власності» та представників галузевих підприємств, установ, організацій, студентів та всіх зацікавлених.

 

У центрі TISC можна буде безкоштовно отримати:

1. Доступ і допомогу у пошуку наукової і технічної інформації, яка міститься у безкоштовних або комерційних патентних базах даних і технічних базах даних журналів (НЕ патентної літератури).

2. Доступ до апаратних і програмних засобів TISC, які дозволять користувачам самостійно здійснювати патентний пошук інформації на базі апаратних і програмних ресурсів TISC і отримати інформаційну допомогу щодо процедури проведення патентного пошуку.

3. Консультацію щодо ресурсів, необхідних для повного циклу розробки та впровадження інновацій, починаючи від виникнення ідеї до комерціалізації продукту, заснованого на цій ідеї.

4. Навчання за дистанційною програмою Національного офісу інтелектуальної власності, доступ до програм віддаленого навчання основам та особливостям роботи з інтелектуальною власністю.

 

Серед переваг TISC слід виділити наступні:

– Допомога винахідникам, малому бізнесу, стартап середовищу, НДІ, закладам вищої освіти, іншим учасникам інноваційної діяльності, в тому числі патентним повіреним, шляхом проведення консультацій і надання доступу до патентної інформації.

– Проведення та допомога в організації семінарів, круглих столів та інших заходів на державному та міжнародному рівнях із залученням експертів світового рівня.

– Створення мережі TISC по всіх регіонах, які не тільки будуть надавати послуги, а й нададуть доступ до статистики, яка може стати одним з джерел для смарт спеціалізації.

– Поширення знань про інтелектуальну власність, що призводить до збільшення звернень, заявок і патентів, в свою чергу сприяє економічному розвитку держави.

– Виступає свого роду центром трансферу технологій.

– Сприяє комерціалізації винаходів, шляхом аналізу розробок, ринку і координації з бізнесом.

 

Використані матеріали www.most-dnepr.info та  www.nipo.org.ua