Підсумки Всеукраїнського освітнього проекту «Залізничник 2018»

За результатами Всеукраїнського освітнього проекту «Залізничник 2018» студенти ДНУЗТ відвідають провідний транспортний форум InnoTrans 2018 у Берліні

29 травня, 2018
картинка

23 травня благодійний Фонд Бориса Колеснікова підвів підсумки всеукраїнського освітнього проекту «Залізничник 2018», який він ініціював для талановитої української молоді. На урочистій прес-конференції в Києві були оголошені імена переможців конкурсу, які вже у вересні відвідають провідний транспортний форум InnoTrans 2018 у Берліні.

У проекті взяли участь 950 студентів з 23 залізничних і транспортних вузів країни. «Залізничник 2018» тривав три місяці і складався з двох етапів: конкурсанти проходили комплексне тестування з технічних дисциплін, теорії та історії залізничної сфери, а в фіналі конкурсу захищали власні проекти перед експертами галузі.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков вручив молодим залізничникам сертифікати на відвідування виставки в Німеччині. У своєму вітальному слові він зазначив, що фіналісти виявилися дуже сильними, підготували перспективні та оригінальні напрацювання, в зв'язку з чим організатори конкурсу прийняли рішення збільшити кількість заявлених призових місць в конкурсі з тридцяти до сімдесяти.

«Проект «Залізничник» проводиться Фондом втретє. Рівень підготовки конкурсантів і якість їх робіт постійно зростають. Ми вирішили нагородити поїздкою на InnoTrans всіх нинішніх фіналістів, кожен з них гідний перемоги. На виставці молоді фахівці побачать всі досягнення галузі, які є в світі на сьогоднішній день – найсучасніші швидкісні потяги, пасажирські і вантажні вагони від гігантів Alstom, Pendolino, Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, PESA Bydgoszcz, Škoda Transportation, Hyundai Motor Company і багато інше. Отриманий в поїздці досвід студенти обов'язково застосують в рідній Україні», - розповів Борис Колесніков.

У журі конкурсу «Залізничник» увійшли: заслужений працівник транспорту, директор «Інституту транспортних стратегій» Олексій Кривопішин; заступник директора департаменту пасажирських перевезень у дальньому сполученні «Укрзалізниці» Олександр Красноштан; заступник міністра інфраструктури 2014-2015 рр., радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава. Експерти транспортної галузі відзначили високий рівень підготовки українських студентів, а також новаторський підхід до стратегій і бізнес-ідеям, які вони презентували в фіналі.

З нашого університету до Берліну на виставку InnoTrans 2018 з 19 по 21 вересня поїдуть факультетів УПП та УЕП:

  • Валерія Фурсова (1 курс)
  • Бородулін Кирило (1 курс)
  • Вадим Титов (2 курс)
  • Єгор Голик (2 курс)
  • Карасьов Олександр (2 курс)
  • Козаков Віталій (3 курс)
  • Артем Козелло (4 курс)
  • Туровець  Дмитро (4 курс)
  • Ус Ян (5 курс)
  • Бондаренко Інна (5 курс)

Вітаємо переможців!!!

 

Використані матеріали сайту kolesnikovfund.org