Військова Присяга на вірність українському народові

Понад 70 юнаків та дівчат цього річ поповнили лави кафедри військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту ДНУЗТ

23 вересня, 2020
Картинка_присяга

18 вересня 2020 року на кафедрі військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби ДНУЗТ відбулась надзвичайно урочиста подія – складання курсантами-першокурсниками Військової Присяги на вірність українському народові.

Понад 70 юнаків та дівчат поповнили цього річ лави нашої кафедри. Це справжні сини та доньки нашої Землі, а відтепер – захисники Батьківщини.

Чимало сьогоднішніх першокурсників вже мають досвід служби в Збройних Силах та Державній спеціальній службі транспорту. Дехто з них вже отримав бойовий досвід, захищаючи нашу Вітчизну на Сході. Втім, переважна більшість – це вчорашні школярі та ліцеїсти, зовсім юні, але надзвичайно цілеспрямовані громадяни України.

Позаду у них інтенсивний та насичений курс первинної військово-професійної підготовки, під час якого наші першокурсники здобули базові вміння й навички, необхідні для подальшої служби й навчання, познайомились один з одним, зі своїми командирами та наставниками, стали злагодженим військовим колективом. Віднині вони – моноліт, якому ніщо не стане на заваді на шляху до офіцерських звань.

І сьогодні у єдиному строю наші першокурсники склали Військову Присягу на вірність українському народові. Саме сьогодні вони зробили один з найважливіших кроків у своєму житті – присягли вірно та віддано служити своїм співвітчизникам та своїй країні, бути відданими патріотами, мужніми й відважними професіоналами військової справи.

Цей день є надзвичайно важливим не лише у житті тих, хто промовив священні слова Присяги, але й для всіх нас – тих, хто буде їх навчати, виховувати, піклуватись про них.

 

Дорогі першокурсники!

Попереду нелегкі, але надзвичайно цікаві роки навчання.

Бажаємо Вам пройти цей шлях з честю, бути гідними ваших попередників й вчителів. Ніколи не відступайте і не звертайте з обраного шляху. Це дуже особливий і надзвичайно почесний шлях – шлях воїна-захисника.

 

Шановні батьки першокурсників!

Дякуємо Вам за вибір Ваших синів і дочок! Будьте впевнені, ми зробимо все, щоб Ви пишались своїми дітьми, докладемо максимум зусиль, щоб вони відчували повагу й турботу. Але й Ваша підтримка також всім нам дуже потрібна.

 

У добру путь, шановні наші першокурсники!