Дніпро на крок ближче до Європейської екологічної мережі Емеральд

У стінах нашого університету відбувся Регіональний навчальний семінар в рамках міжнародного екологічного наукового проекту «Залучення громадських організацій і науковців у створення «тіньового списку» територій мережі Емеральд в Україні»

20 листопада, 2017
Ekolohichnoyi-merezhi-emerald

9 листопада 2017 року наш університет приймав гостей та учасників міжнародного екологічного наукового проекту «Залучення громадських організацій і науковців у створення «тіньового списку» територій мережі Емеральд (Смарагдової мережі) в Україні».

У роботі цього Регіонального навчального семінару заходу прийняло участь понад 30 екологів, науковців та громадських діячів, серед яких вчені. викладачі та студенти вищих навчальних закладів міста, дослідники-натуралісти та працівники об’єктів природо-заповідного фонду України, працівники органів місцевого самоврядування. В якості лекторів навчального семінару були запрошені міжнародні експерти з питань розвитку природо-заповідного фонду та становлення мережі Емеральд в Україні – Василюк Олексій та Куземко Анна.

У рамках програми семінару учасники та гості змогли ознайомитись з ключовими засадами мережі Смарагдової мережі та можливостями участі українських вчених в упровадженні цього міжнародного екологічного проекту в Україні. Під час практичної частини учасникам семінару презентували посібник «Залучення громадськості та науковців до проектування мережі Емеральд (Смарагдової мережі) в Україні» та ознайомили з аспектами розробки «Розробка «тіньового списку» територій України, які пропонується включити до цієї Загальноєвропейської екологічної мережі».

У неформальній частині учасники та гості семінару змогли обсудити перспективи створення регіональних робочих груп та фонди, до яких українські біологи можуть подавати проекти для отримання фінансування на польові дослідження, у тому числі на прикладі Rufford Small Grants

Цей Регіональний навчальний семінар для екологів, науковців та громадських діячів організований та проведений у рамках міжнародної програми RiTA “Region in Transition” у партнерстві польського фонду Fundacja Dziedzictwo Przyrodnicze, міжнародної благодійної Environment People та екологічної спільноти #ECODIIT кафедри «Хімія та інженерна екологія» нашого університету.

Організатори, гості та учасники семінару висловлюють щиру подяку адміністрації університету та колективу Науково-технічної бібліотеки за надану можливість проведення семінару у м. Дніпро, а також активістам та волонтерам спільнот #ECODIIT, DniproECOLab та «Зелена реакція» за технічну підтримку в організації заходу.