Всеукраїнський тиждень права

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права в нашому університеті відбувся лекторій з «Правових питань»

18 грудня, 2017
Тиждень права

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права та на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 28.09.2017 р. № 1320 «Про затвердження Плану заходів і проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права» в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна з 04.12.2017 р. по 08.12.2017 р. проводилися правові заходи, спрямовані на становлення громадської свідомості, правової освіченості, підвищення рівня правової культури студентів, викладачів та співробітників університету.

Зв'язок процесу правового виховання з його кінцевим результатом, полягає у зміні рівня правової свідомості, законослухняності, правомірної поведінки та соціально-правової активності. Адже найважливішим показником, що характеризує роль правового виховання є підвищення правосвідомості та зміцнення законності і правопорядку у всіх учасників правовиховного процесу.

Співробітниками юридичного відділу та бібліотеки було підготовлено виставку з правової літератури.

6 грудня в науково-технічній бібліотеці університету відбувся лекторій з «Правових питань».

Доповідач, кандидат політичних наук, заступник голови Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, кандидат політичних наук, суддя Антонюк Олександр Андрійович підготував доповідь «Права і обов'язки громадянина в питанні забезпечення безпеки життєдіяльності. Судова практика з цих питань».

Широке коло проблем, висвітлених Антонюком О.А., були доконче важливими як для співробітників так і для студентів університету. Детально та професійно Олександр Андрійович роз’яснив правові питання, які необхідно знати спеціалістам усіх галузей залізничної промисловості України, яких готує ДНУЗТ.

Лектор  викладав складні юридичні поняття на доступному, зрозумілому для студентів неюридичних спеціальностей рівні.

Кандидат юридичних наук, голова асоціації адвокатів України у Дніпропетровській області, адвокат Антонюк Олена Володимирівна доповідала з теми "Злочини на транспорті. Права, обов'язки та відповідальність".

Доброзичлива атмосфера та захоплююча розповідь доповідачів спонукала аудиторію, як викладачів так і студентів, ставити питання, які їх цікавлять. Ця зустріч, безумовно, була академічно і соціально значущою подією та сприяла становленню громадської свідомості студентів ДНУЗТу.

Протягом всього тижня проводилися консультації студентів та працівників університету з правових питань.

Була проведена зустріч зі студентами працівників юридичного відділу -  начальником юридичного відділу Костюк Н.П. та юрисконсульта Шкабаро В.М. з теми "Права та обов'язки студентів".

Хочеться висловити  слова подяки за допомогу у проведення тижня права в університеті директору науково-технічної бібліотеки Колесниковій Т.О., начальнику відділу ТЗН Демченку М.І., працівникам юридичного відділу та кафедри БЖД.

Необхідно зауважити, що правова освіченість та правове виховання є тією бажаною метою, яку ставили перед собою та досягли учасники правовиховного процесу.