«Інженер IIІ тисячоліття» – 2021

13 травня 2021 року відбулася XX Міжнародна студентська наукова конференція «Інженер IIІ тисячоліття»

18 травня, 2021
17

У двадцятий, ювілейний, раз під егідою Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна відбулася щорічна Міжнародна студентська наукова конференція «Інженер III тисячоліття». Цьогоріч з об’єктивних причин захід проходив дистанційно. Організатори конференції вітали студентів, молодих науковців, аспірантів з України та зарубіжжя, аби всі вони могли долучитися до наукової спільноти та висвітлити свої здобутки на сторінках збірника конференції.

Організація цього без перебільшення вкрай важливого в житті наукової молоді заходу стала доброю традицією Кафедри філології та перекладу ДНУЗТ, яка першою в Придніпров’ї започаткувала проведення такого масштабного наукового форуму, що проводиться винятково іноземними мовами (англійська, французька, німецька). Мультилінгвальний статус конференції, безперечно, сприяє розвитку міжнародних зв’язків, зміцненню позицій молодих науковців на міжнародній арені та має важливе значення для євроінтеграційних процесів нашої країни.

На сьогодні взяти участь у конференції можуть зацікавлені студенти, аспіранти, молоді вчені майже з усіх технічних та більшості гуманітарних ЗВО регіону, багатьох міст України та країн зарубіжжя.

Оргкомітетом конференції прийнято близько півсотні заявок учасників, зокрема, з Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, Національної металургійної академії України, Київського національного університету культури і мистецтв, Дніпровського гуманітарного університету, Humboldt University of Berlin (Germany), Georgian College (Ontario, Canada), Stony Brook University (New York State, USA), École de commerce d’Ex en Provence (France).

Тези доповідей, представлені на конференції, зачіпають найрізноманітніші актуальні питання, зокрема, захисту навколишнього середовища, впровадження сучасних інформаційних технологій, проблеми енергозабезпечення, будівництва, питання, пов’язані з вирішенням проблем транспортної інфраструктури, недоліки соціально-економічної політики сьогодення, а також чимало питань гуманітарного блоку.

За результатами роботи конференції опублікований збірник тез доповідей, який можна завантажити за посиланням.

Оргкомітет висловлює щиру подяку всім учасникам конференції та всім причетним до її організації. Бажаємо успіхів і наснаги у подальших наукових звершеннях!

 

Член оргкомітету конференції,

доц. каф. філології та перекладу

А. В. Безруков