Презентація Методичного керівництва з оцінки викидів

Співробітники кафедри «Хімія та інженерна екологія» взяли участь у експертному семінарі «Впровадження систем моніторингу, звітності та верифікації викидів забруднюючих речовин в Україні».

15 грудня, 2017
Новина Carbon Limits

07 грудня 2017 року у м. Київ відбулась презентація Методичного керівництва з оцінки викидів парникових газів для операторів установок та зацікавлених сторін. Цей захід об’єднав природоохоронних менеджерів, науковців та експертів зі всієї України довкола проблем імплементації природоохоронного розділу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та упровадження реєстрів викидів забруднюючих речовин згідно Директиви 2003/87/ЄС.

На запрошення Української кліматичної мережі у роботі експертного семінару взяли участь співробітники кафедри «Хімія та інженерна екологія», а також науковці ГНДЛ «Охорона навколишнього середовища на залізничному транспорті».

Восени цього року вступила в дію Угода про асоціацію між Україною та ЄС, шоста глава якої містить низку заходів  щодо створення та впровадження в Україні низьковуглецевої політики та введення процедур моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів від енергетичних та промислових установок. Наразі Міністерством екології та приhодних ресурсів України спільно з Світовим банком та адміністратором CARBON LIMITS активно розробляються нові нормативні вимоги та процедури згідно Директиви 2003/87/ЄС, Директиви 96/61/ЄС та спеціалізованих регламентів ЄС 600/2012 та 601/2012.

Команда науковців нашого університету приймає активну участь в обговоренні проектів цих політик та регламентів в рамках Української кліматичної мережі.

Сорока Максим

ГНДЛ «ОНС»