Політична екологія замість екологічної політики

Студенти-екологи університету отримали стаді-грант для участі у міжнародній зеленій школі Cooperation and Development Network Eastern Europe «Політична екологія замість екологічної політики»

15 грудня, 2017
Новина ЕкоШкола Львов

З 30 листопада до 3 грудня у м. Львів відбулась міжнародна зелена школа та спеціалізовані тренінги за темою «Політична екологія замість екологічної політики». Ця школа для зеленої молоді у м. Львів продовжила серію спеціалізованих освітніх заходів для екологічно-орієнтованої молоді з України, Білорусі, Молдови та Російської федерації.

Цей міжнародний освітній проект підтримується ключовими «зеленими» організаціями, серед яких Federation of Young European Greens, Green Forum, GEF – Green European Foundation, EYF – European Youth Fondation, Council of Europe.

Від нашого університету у навчальних сесіях прийняли участь дві студентки-еколога, що навчаються на кафедрі «Хімія та інженерна екологія» нашого університету. Катерина Іванникова та Лілія Ямпольська отримали стаді-грант та трансферну підтримку від ключового партнеру проекту «СDN» та мали змогу взяти участь у всіх лекціях та тренінгах цієї школи.

Головною метою міжнародної зеленої школи «Політична екологія замість екологічної політики» стало ознайомлення молоді з основами зеленої політичної ідеології у країнах Європейської співдружності та специфічними принципами політичного енвайронменталізму. Наразі міжнародна спільнота перебуває у стані глибинного переосмислення змісту понять «політичної екології» та «екологічної політики». Зелена спільнота сприймає політичну екологію – як новий етап розвитку природоохоронного кампейнінгу, інтерсекціональну дисципліну, що аналізує форми організації суспільства та їх взаємодію із довкіллям.

Екологічна спільнота нашого університету #ECODIIT  висловлює щиру подяку нашим партнерам з Cooperation and Development Network Eastern Europe за підтримку, надану нашим студентам.

Сорока Максим

ГНДЛ «ОНС»