«Noosphere StudTechFest» – ДНУЗТ

PowerBox – прилад для заряджання та зберігання мобільних пристроїв – розробила команда студентів нашого університету.

9 листопада, 2017
авватар

PowerBox – це прилад для заряджання та зберігання мобільних пристроїв, призначений для використання у місцях громадського користування – аеропорти, лікарні, заклади освіти тощо. PowerBox має автоматизовану систему живлення та універсальні usb, сумісні з найпоширенішими мобільними приладами. Безпека мобільного пристрою гарантується завдяки захищеним коміркам для заряджання з доступом за відбитком пальця.

PowerBox розробила команда студентів ДНУЗТ імені академіка В. Лазаряна у лабораторії Noosphere Engineering School. 2016 року студенти стали переможцями Інноваційного міжвузівського турніру, організованого Асоціацією Noosphere, і виграли грант на реалізацію свого проекту.

У Інноваційному турнірі 2016 року брали участь студенти ДНУ ім. О. Гончара та ДНУЗТ ім. В. Лазаряна. Студенти змагалися у створенні інноваційних продуктів в університетському середовищі, які здатні поліпшити інфраструктуру ВНЗ. До участі приймалися Hardware-проекти в сферах Energy, Tech, Social, Design.

За сприяння Асоціації Ноосфера проект POWER BOX було реалізовано. Готовий прилад для заряджання та зберігання мобільних пристроїв передається студентам ДНУЗТ для користування.

Noosphere Engineering School — спільний проект Ассоціації Ноосфера та провідних університетів України, створений з метою розвитку інженерних стартапів, авторами яких є студенти.

Асоціація «Ноосфера» — некомерційна громадська організація, заснована Максом Поляковим для науково-дослідних і освітніх цілей. Місія «Ноосфери» – стимулювати відкриття, використання і поширення наукових знань, а також інтерес суспільства і бізнесу до науки. «Ноосфера» об'єднує вчених, дослідників, підприємців та волонтерів для того, щоб впроваджувати науку і технології в глобальне бізнес оточення.