21-й випуск офіцерів кафедри військової підготовки

Біля підніжжя «Монументу Слави» відбулись урочистості з нагоди 21-го випуску офіцерів кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби ДНУЗТ

6 липня, 2018
Картинка

Двадцять перший випуск офіцерів кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби   

       27 червня 2018 року біля підніжжя «Монументу Слави», одного з пам'ятних місць для жителів м. Дніпра, відбулись урочистості з нагоди випуску офіцерів кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

       Привітати нове поповнення офіцерського корпусу зібралися народний депутат України Ю.М. Береза, ректор та проректори ДНУЗТ, командири підрозділів ДССТ та багато гостей, батьків, жителів міста.

      У 2018 році кафедру військової підготовки закінчили двадцять один лейтенант з 10 областей України.. Після оголошення наказу Голови Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенанта М. І. Малькова щодо присвоєння військового звання "лейтенант" та призначення на посаду відбулося вручення дипломів.

      У виступах почесних гостей було зазначено, що у справі військового будівництва вирішальна роль належить офіцерам, які покликані приділяти щоденну увагу бойовій готовності військ, вихованню і згуртуванню особового складу, навчанню його всім премудростям військової сфери.

      Народний депутат Юрій Береза зауважив, що знання випускників відповідають тому рівню, до якого завжди в нашій країні прагнули офіцери – люди, які досконало володіють військовим мистецтвом й вважають для себе святими вірність Військовій Присязі, любов до Вітчизни й звісно – надійний захист своєї України від посягань на її цілісність. «Ви стали військовими командирами і матері вам довіряють найдорожче – своїх синів, які проходять строкову та контрактну службу. Ви для них – і батьки, і вихователі, і старші товариші, пам'ятайте про це» – підкреслив народний депутат.

        Випускник кафедри військової підготовки лейтенант В. Сапонов зачитав основні положення Кодексу честі офіцера України. Випускники поклялися дотримуватись його в подальшій службі.

      Ректор ДНУЗТ професор Пшінько О. М. отримав цінний подарунок від Голови Верховної Ради України , а ряд військовослужбовців кафедри військової підготовки були заохочені грамотами Верховної Ради України, Голови Адміністрації Держспецтрансслужби та отримали чергові військові звання. Далі була традиційна церемонія прощання дипломованих лейтенантів з університетським прапором і проходження у парадному однострої, під час якого офіцери кинули над собою пригоршню монеток на вдачу та успіх в подальшій службі. Чудовим подарунком для всіх присутніх став офіцерський вальс, як символ розставання з юністю та зустріччю з новим самостійним життям.

      Куди б не закинула нелегка військова служба випускників, офіцери  з честю і гідністю витримають усі випробування на зрілість, мужність і відвагу та будуть гордо нести  високе звання ДІІТівця.