Перші патенти Українського державного університету науки і технологій

Відділ інтелектуальної власності інформує викладачів та науковців про отримання перших охоронних документів на ім’я Українського державного університету науки і технології...

6 червня, 2022
Новости 4к

Про перші патенти

Українського державного університету науки і технологій

 

Відділ інтелектуальної власності інформує викладачів та науковців про отримання перших охоронних документів на ім’я Українського державного університету науки і технології:

В лютому поточного року доцентом кафедри матеріалознавства та термічної обробки металів Перчун Г.І. та керівником відділу інтелектуальної власності Івченком О.В. разом з колегами отримано перший закордонний патент (патент Республіки Казахстан) на «Спосіб випробування металічних стрижнів на змінний поперечний вигин» за №6905 від 25.02.2022 р.

В травні професором Балакіним В.Ф. та старшим викладачем Николаєнко Ю.М. (кафедра теорії, технології та автоматизації металургійних процесів) разом з колегами отримано перший національний патент на винохід «Горизонтальний прошивний прес для виготовлення пустотілих циліндричних заготовок» за №125729 від 25.05.2022 р.

В червні професорами Медведєвим М.І. та Фроловим Я.В. разом з доцентами Бобухом  О.С. та Самсоненком А.А. (кафедра обробки матеріалі тиском) отримано перший національний патент на корисну модель «Спосіб виготовлення труб з аустенітних сталей» за №151101 від 01.06.2022 р.

Вітаємо Український державний університет науки і технологій з першими патентами, а авторам бажаємо нових здобутків!