Міжнародний день волонтерів

Сьогодні, 5 грудня, у всьому світі відзначається Міжнародний день волонтера.

5 грудня, 2022
123123123123123

Міжнародний день волонтерів

Сьогодні, 5 грудня, у всьому світі відзначається Міжнародний день волонтера. 

Свято заснувала Організація Об’єднаних Націй 17 грудня 1985 року в ім’я економічного та соціального розвитку. День волонтерів повинен спонукати суспільство до безоплатної добровільної праці у найрізноманітніших сферах діяльності. 

Волонтер – у перекладі з англійської означає добровільний помічник. 

В Україні волонтерський рух зародився у 90-их роках, а отримав шалений розвиток у 2014 році під час військової агресії російської федерації на сході України. Це свято особливо важливе для України у 2022 році. Саме волонтери допомагають українським військовим, збирають для них ліки, обладнання та амуніцію, постачають на фронт їжу. Без волонтерської праці армії було б набагато важче. 

Співробітники університету приймають активну участь у волонтерському русі. На території працює волонтерський центр, який займається допомогою військовим частинам плетінням маскувальних сіток та сприяє в отриманні сучасного умундирування і технічних засобів. 

Центр також допомагає внутрішньо переміщеним особам у пошуку житла, забезпеченні речами першої потреби, продуктовими наборами тощо. 

Адміністрація університету висловлює слова поваги, вдячності та пошани волонтерам!  Ви без жодної нагороди допомагаєте українським військовим і цивільним, наближаючи нашу перемогу. Вашу працю не завжди цінують, але Україна пишається вами! Спасибі вам за все!