НАУКОВЦІ #ECODIIT взяли участь у прийнятті Остравської декларації

Науковці #ECODIIT взяли участь у міжнародній конференції по боротьбі з промисловим забрудненням повітря, яка проходила у місті Острава (Чеська Республіка)

4 грудня, 2018
1

На запрошення чеської природоохоронної спільноти Arnika науковці Кафедра Хімія та інженерна екологія ДНУЗТ – ДІІТ взяли участь у роботі міжнародної конференції Fighting Air Pollution in the Industrial Cities of Europe та навчальних студіях для обміну досвідом у місті Острава (Чеська Республіка).

Цей захід об’єднав науковців, громадських діячів та урядовців з країн Європейської Співдружності та Східного партнерства. За результатами конференції було прийнято Остравську декларацію про промислове забруднення повітря, у якій визначено ключові завдання для забезпечення чистого та безпечного повітря.

У складі групи експертів країн Східного партнерства старший науковий співробітник ГНДЛ «Охорона навколишнього середовища на залізничному транспорті» Максим Сорока (Maksym Soroka) презентував досвід природоохоронної діяльності університету та розповів фаховій спільноті про особливості моніторингу якості атмосферного повітря в Україні.

Спільнота університету висловлює щиру вдячність організаторам конференції та спільноті Екодія за підтримку та можливість участі у цьому заході.

Найближчим часом Кафедра Хімія та інженерна екологія ДНУЗТ - ДІІТпроведе публічні обговорення ОСТРАВСЬКОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ та презентацію фактів забруднення атмосферного повітря у країнах Європеської співдружності та Східного партнерства

Детальна програма конференції та Остравська декларація.
 

 

З повагою,

Рада молодих вчених ДНУЗТ