Великий студентський екологічний практикум 2017

У стінах Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту завершився найбільший екологічний практикум

3 липня, 2017
eco

Два місяці тому у на базі кафедри «Хімія та інженерна екологія» Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту розпочався Великий екологічний практикум для студентів, що навчаються за спеціальністю Екологія, охорона навколишнього середовища та раціональне природокористування. У заходах практикуму прийняли участь 54 молодих природо охоронців з числа студентів університету, молодих вчених та еко-активістів міста Дніпро.

Вже декілька років наш університет впроваджує унікальну наскрізну програму практичної підготовки студентів-екологів, формуючи унікальне в Україні середовище теоретичної підготовки та практичних завдань сучасного ринку праці кологічних послуг.

Ця програма практики розроблена викладачами та науковцями кафедри «Хімія та інженерна екологія» спільно з провідними природоохоронцями  та громадськими діячами нашого міста. Цього року Великий екологічний практикум проходить в рамках освітньої ініціативи «Лабораторія протидії змінам клімату» та охоплює усі основні аспекти професійної діяльності сучасного фахівця-еколога: екологічне інспектування та моніторинг стану довкілля, заповідна справа та охорона ґрунтів від забруднення, сталий розвиток населених міст та чисті технології у виробничих процесах.

Викладачі спільно з партнерами підготували для студентів багато цікавих завдань та локацій для виконання практичних завдань у реальних умовах. У програмі практики відбір та аналіз рівня забруднення у поверхневих водах, ґрунтах та атмосферному повітря нашого міста, експедиції до місць несанкціонованого природокористування та стихійних звалищ, інвентаризація зелених насаджень, навчальні візити на очисні споруди промислових підприємств та консультації з фахівцями Державної екологічної інспекції та громадськими екологічними активістами міста Дніпро.

Робота Великого екологічного практикуму не залишилася без уваги громадськості та ЗМІ нашого міста.  З оглядом практичних сесій практикуму можна ознайомитись у матеріалах видання ІНФОРМАТОР. Під час виконання практикуми студенти виявили локальне забруднення річки Дніпро. що підняло серед громадськості міста дискусію щодо раціонального використання водних ресурсів нашого міста. Детально з дискусією можна ознайомитись у матеріалах Радіо СВОБОДА  та видання Днепр.ГЛАВНОЕ.

Спільнота #ECODIIT висловлює подяку Дніпропетровському відділенню Національного екологічного центру України та фаховій екологічній лабораторії DniproECOLab за підтримку в організації та проведенні екологічного практикуму у рамках освітньої ініціативи «Лабораторія протидії змінам клімату». Долучайтесь до зелених активностей нашого університету та слідкуйте за детальними фото-звітами у наших соціальних мережах: facebook та instagram

 

Еко-дружньо,

спільнота #ECODIIT та колектив кафедри «Хімія та інженерна екологія»