Студенти ДНУЗТ відвідали виставку InnoTrans 2018 у Берліні

Студенти нашого університету – переможці освітнього проекту «Залізничник 2018» – та керівництво університету відвідали найбільшу в світі профільну виставку транспортних технологій InnoTrans 2018 у Берліні

1 жовтня, 2018
Главное

Українські студенти – переможці освітнього проекту «Залізничник 2018» – відвідали найбільшу в світі профільну виставку транспортних технологій InnoTrans, яка раз на два роки проходить в Берліні. Проект є освітньою ініціативою благодійного Фонду Бориса Колесникова, що проводиться серед талановитих і цілеспрямованих студентів залізничних і транспортних закладів вищої освіти України.

Президент благодійного Фонду відвідав виставку разом зі студентами-пеерможцями. Конкурс «Залізничник» покликаний показати молоді майбутнє світового залізничного транспорту, щоб вони на практиці подивилися, як все працює. Надалі планується переходити до стажувань переможців у провідних концернах світу. Завдання конкурсу – отримати якісних фахівців, які після завершення навчання отримають  робочі місця на Укрзалізниці.

У цьому році для участі в освітньому проекті «Залізничник 2018» зареєструвалися 950 студентів з 18 закладів освіти. Після двох етапів конкурсу визначилися 70 переможців, які стали гостями престижної залізничної виставки у Німеччині. Приємно відзначити, що одноосібним лідером в конкурсі став наш університет з 21 переможцем, серед яких 15 студентів з Дніпра, 3 – з Львівської філії та 3 з Львівського коледжу транспортної інфраструктури.

InnoTrans 2018 проходила з 18 по 21 вересня в Берліні. Більше 3 000 учасників з 61 країни демонстрували новинки галузі: 400 залізничних інновацій, в тому числі 146 світових прем'єр. На InnoTrans були представлені всі глобальні учасники залізничного ринку - Alstom, Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, PESA Bydgoszcz, Hyundai Motor Company, Instytut Kolejnictwa і інші. Нові зразки своєї продукції презентували багато компаній, в тому числі Stadler, Skoda Transportation, Newag, Hitachi, CRRC.

Україну представляли 18 виробників, серед яких слід окремо відзначити лідерів залізничної галузі ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», з якими багато років плідно співпрацює університет.

Протягом двох днів молоді залізничники ознайомилися з новинками галузі, оглянули павільйони і стенди провідних світових брендів, відвідали семінари, присвячені розвитку транспортної сфери. Для них було організовано зустрічі з представниками гігантів світової промисловості – Alstom і Siemens AG, презентація їх новинок, майстер-класи.

Студенти кажуть, що тільки на заході подібного масштабу з'являється осмислення того, в якому напрямку потрібно рухатися далі і до чого прагнути.

 «Відвідавши виставку Innotrans 2018 я був вражений тією величезною кількістю компаній, що займаються розробкою та виробництвом техніки, механізмів та пристроїв, що використовуються на залізницях світу. Сподіваюся, що університет зможе домогтися співпраці з кращими залізничними концернами для взаємовигідного розвитку, збагачення знань та навичок студентів.

Також я був приємно здивований наявністю українських компаній, що були присутні на виставці. А це говорить про високий професіоналізм цих 18 компаній, що дає ім змогу відповідати високим європейським стандартам.

Сподіваюся, що ще зможу відвідати таку подію знов, оскільки це незабутні враження та цінний досвід у житті», - поділився враженнями Артем Козелло, один з переможців конкурсу «Залізничник 2018», студент групи УЗ1823 нашого університету.

Для юних залізничників була організована також захоплююча екскурсія по столиці Німеччини, з відвідуванням Бранденбурзьких воріт, Рейхстагу, Берлінського муру, Берлінського кафедрального собору та острову музеїв.

«Залізничник 2019» стартує через декілька тижнів, його переможці поїдуть до Франції, а паралельно для кращих з кращих готується стажування на кращих заводах світу: від Південної Кореї до Франції.